Pożywienie,
które codziennie spożywamy, ma ogromny wpływ na stan naszego zdrowia i
organizmu!
Niestety, większość
ludzi nie dostrzega żadnego związku między pokarmem, który codziennie spożywa a
poziomem samopoczucia i stanem zdrowia. Wielu z nich większą uwagę zwraca na
jakość paliwa, które wlewa do baku własnego samochodu niż na jakość pożywienia,
które wrzuca do żołądka.
Człowiek nie jest w stanie i nie
powinien jeść wszystkich produktów roślinnych i zwierzęcych, ponieważ wielu z
nich nie może przeżuć ani strawić. Szczególnie szkodliwe dla ludzi są
kilkudniowe (nieświeże) produkty wysokobiałkowe, ponieważ zawierają toksyny
szkodzące organizmowi człowieka. Wiele substancji zawartych w produktach
żywnościowych negatywnie oddziaływuje na zdrowie człowieka. Skażone
środowisko i zanieczyszczona żywność może być przyczyną złego samopoczucia i
powodować poważne choroby m.in. układu trawienia, krwionośnego,
immunologicznego oraz nowotwory.
WODA Z WODOCIĄGÓW, którą wykorzystujemy w celach spożywczych i higienicznych jest
zanieczyszczona chlorem i szkodliwymi związkami metali ciężkich. Szacuje się,
że na świecie ok. 50% zasobów wody podziemnej jest zatrute. Zaleca się w celach
spożywczych używanie wody filtrowanej (m.in. metodą odwróconej osmozy) bądź
pochodzącej ze źródeł niezanieczyszczonych.
WARZYWA I OWOCE w okresie produkcji są intensywnie nawożone oraz opryskiwane środkami
ochrony roślin. Następnie w celu przedłużenia okresu ich przechowywania
opryskiwane są środkami chemicznymi przeciw gniciu.
http://www.dayspa.tuanclub.pl/oferta/dietetyka/cennik
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz